Geçmişin alışkanlıklarıyla dünün geleceği olan bugünü kurtarsak bile ya sonrası?
Yaşamımızı planlarken “geçmiş”i deneyimlerimizi oluşturduğumuz, “şimdi”yi geçmişimizin deneyimleri eşliğinde yaşadığımız, “geleceği” ise elimizden geldiğince biçimlendirmeye çalıştığımız olgular olarak düşünürüz.
Gelecek, hep bir belirsizlik içerse de kontrol edebileceğimize dair bir motivasyonumuz hep vardır. Bugünlerdeyse, bu belirsiz geleceğin ortak paylaşım noktasındayız.
Ölümlü olduğunu bilerek yaşamaya devam etmesi, insanoğlunun en büyük trajedisidir.
Yaşamı anlamlandırabilen tek düşünen varlık olarak insan, şimdi çok büyük bir tehdit altındayken geleceği nasıl planlayacak?
Açıkçası bugünü kurtarmak işini tıp ve biyoloji bilimlerine bırakıp, yarın için ortak planlar yapabilmemizin ön koşulu, felsefe, sosyoloji, tarım, teknoloji, eğitim gibi birbirinden farklı kulvarlardaki insanların, Bugün’den feragat edip ortak gelecek için birlikte düşünce üretmesidir.
Bu belirsiz geleceği tasarlarken, ya çarklarında debelendiğimiz o geçmişi tekrar inşa etmeye çalışacağız ya da yeni bir gelecek kuracağız. Geçmişin alışkanlıklarıyla dünün geleceği olan bugünü kurtarsak bile ya sonrası?
Tanju Aşanel
Tanju bey, sitenizi çok beğendim, merakla sizi takip etmeye devam edeceğim. Yanıtı beklenen çok sorunun olduğu bugünlerin tam da ihtiyacı Olan Kaliteli bir platform Olmuş burası.
Sevgiler
Harika bir site olmuş ellerinize sağlık